emiliasfotoblogg.blogg.se

Jag fotar med en Canon EOS 1100D

Kladdkaka

Kategori: Allmänt

                             Kladdkaka

 

Ingradienser:

 

2 dl vetemjöl

3 dl socker

3 msk kakao 

1 dl flytande margarin

2 ägg

 

 

Gör så här:

Vispa ihop ägg och socker med en elvisp till blandningen blir pösig. Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda i. Tillsätt sedan det flytande margarinet och vispa samman till en jämn smet. Om du istället använder dig av fast margarin eller smör så går det bra att smälta på spisen. Tänk på att låta det svaln innan du blandar i det i kladdkakan. Häll smeten i en lämplig form och grädda i175 grader i mitten av ungnen i ca. 20 minuter.

 

Serveringstips:

Sikta lite florsocker övrr kladdkakan och servera vispad grädde eller glass.

 

Kommentarer

  • Linnea säger:

    Svar: Okej, men det kan ju vara skönt det med! :)
    Hoppas att du fått en toppen start på den nya veckan och månaden? :)
    Kram ♥

    2013-11-05 | 15:45:38
    Bloggadress: http://erne.blogg.se

Kommentera inlägget här: